Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Sibex a schimbat data de lansare pentru derivatele pe acţiunile FP, din 1 februarie în 27 ianuarie

A- A A+
Sibex a schimbat data de lansare pentru derivatele pe acţiunile FP, din 1 februarie în 27 ianuarie

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) a schimbat data de lansare la tranzacţionare a derivatelor pe acţiunile Fondului Proprietatea (FP), din 1 februarie în 27 ianuarie, potrivit unui comunicat.

Astfel, Sibex lansează de la 27 ianuarie derivatele pe acţiunile Fondul Proprietatea, după ce, anterior, în cursul zilei de miercuri, Bursa de la Sibiu anunţase că data de lansare este 1 februarie.

„Modificarea datei de lansare s-a luat conform deciziei numarul 14/26 ianuarie 2011 a directorului general al Sibex.  Marja pentru contractul futures DEFPR este de 85 lei/contract. Marjele pot fi constituie atât în numerar cât şi în acţiuni (inclusiv acţiuni FP)”, se arată în comunicat.

Noile instrumente sunt contractul futures pe acţiunile Fondul Proprietatea, având simbolul DEFPR şi contractul cu opţiuni pe contractul futures pe acţiunile Fondului Proprietatea, având simbolul OPDEFPR.

Contractul futures cu simbolul DEFPR va avea scadenţe trimestriale, lunile de iniţiere fiind martie, iunie, septembrie si decembrie, valabilitatea maxima a unui contract fiind de 6 luni.

Mărimea obiectului contractului este 1.000 de acţiuni ale Fondului Proprietatea, pasul de tranzacţionare fiind de 0,0001 lei (0,1 lei/contract).

Opţiunile pe contractul futures DEFPR au la bază un contract futures, sunt de stil American, iar preţurile de exercitare vor fi listate la distanţă de 0,0500 paşi.

„Prin acest nou produs dorim să venim în întâmpinarea investitorilor care doresc să speculeze evoluţia acţiunilor Fondului Proprietatea cu sume mult mai mici faţă de piaţa la vedere,  precum şi a celor care doresc să-şi protejeze portofoliul de acţiuni FP de eventuale corecţii ale preţurilor, derivatul DEFPR fiind instrumentul ideal pentru astfel de operaţiuni. Ţinând cont de popularitatea mare de care se bucură activul suport (Fondul Proprietatea), cred că acest prim produs derivat pe care îl lansăm în 2011 are şanse mari să fie un succes, fiind unul dintre paşii pe care îl facem în proiectul nostru de a readuce lichiditatea din piaţa la termen la nivelul anilor 2006-2008”, a declarat preşedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuţa.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails