Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Sibex lansează, de luni, la tranzacţionare contracte futures pe aur denominate în lei

A- A A+
Sibex lansează, de luni, la tranzacţionare contracte futures pe aur denominate în lei

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) a anunţat, joi, că lansează la tranzacţionare, începând de luni 26 iulie, contractul futures pe aur, denominat în lei având simbolul SIBGOLD_RON.

Pentru acest instrument financiar, BMFM a primit de la CNVM certificatului de înregistrare cu nr. 91/20.07.2010.

Noul instrument cu simbolul SIBGOLD_RON va avea scadenţe de până la 6 luni, în lunile pare ale anului (februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie). Astfel, pentru fiecare scadenţă, prima zi de tranzacţionare este cu şase luni înainte de scadenţă, se arată într-un comunicat transmis de Sibex.

Mărimea obiectului contractului este de 10 x cotaţia în dolari SUA pentru 1 Gold Troy Ounce, pasul de tranzacţionare fiind de 0,10 dolari.

„Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu cotaţie P.M. (post-meridian) de referinţă a aurului, comunicată de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadenţei. Poziţiile rămase deschide se lichidează prin decontarea în lei a diferenţelor dintre valoare contractului şi 10 X cotaţia P.M de referinţă a aurului comunicată de London Gold Market Fixing Ltd.”, se mai arată în comunicat.

Data scadenţei este antepenultima zi lucrătoare din lunile de scadenţă, iar în ce priveşte programul de tranzacţionare pentru SIBGOLD_RON, între orele 09:15 şi 09:45 va avea loc presesiunea, iar de la 09:45 la 19:00 – sesiunea de tranzacţionare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails