Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Siguranţa centralelor nucleare din UE va fi evaluată anul acesta, potrivit Comisiei Europene

A- A A+
Siguranţa centralelor nucleare din UE va fi evaluată anul acesta, potrivit Comisiei Europene

Miniştrii energiei din ţările UE au hotărât, luni, evaluarea tuturor centralelor nucleare de pe teritoriul Uniunii Europene, din perspectiva riscurilor seismice, de producere a inundaţiilor, dar şi de producere a unor atentate, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Testele de stres la care vor fi supuse centralele nucleare operate de 14 dintre cele 27 de state ale UE vor include atât analize seismice, pentru a evalua riscurile de producere a unor cutremure şi potenţialele lor efecte, cât şi monitorizări ale nivelului de protecţie a acestor facilităţi faţă de inundaţii sau evenimente neprevăzute, cum ar fi atacurile teroriste.

Evaluările, preconizate să se desfăşoare până la finalul acestui an, vor stabili, de asemenea, tipul şi perioada de funcţionare a centralelor, precum şi parametrii tehnici ai sistemelor de răcire a reactoarelor.

CNE Cernavodă a anunţat vinerea trecută că a iniţiat activităţi de verificare preventivă suplimentară a prevederilor existente, ca urmare a evenimentelor de la Fukushima şi a asigurat comunităţile apropiate amplasamentului că nu există motive de îngrijorare asupra comportării instalaţiilor nucleare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails