Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Site-urile de reduceri vor susţine în 2011 creşterea cu 50% a pieţei de plăţi online cu carduri

A- A A+
Site-urile de reduceri vor susţine în 2011 creşterea cu 50% a pieţei de plăţi online cu carduri

Piaţa plăţilor online cu cardul va creşte în 2011 cu 50%, la circa 3,6 milioane, evoluţie susţinută de activitatea site-urilor de reduceri care înregistrează un ritm de creştere a tranzacţiilor de 10% de la o lună la alta, a declarat CEO-ul Netopia Sistem, Antonio Eram.

„În acest moment, site-urile de reduceri reprezintă motorul pieţei de plăţi online cu cardul, deoarece aceste platforme înregistrează un ritm de creştere a numărului de tranzacţii de 10% de la o lună la alta. Dacă în primele patru luni s-au înregistrat peste 250.000 de tranzacţii, până la sfârşitul anului apreciez că numărul plăţilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depăşi 850.000 de tranzacţii”, a explicat Eram.

Potrivit estimărilor reprezentantului Netopia Sistem, piaţa de plăţi online cu cardul va creşte în acest an în volum cu peste 50%, la un total de circa 3,6 milioane de plăţi, în condiţiile în care în 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzacţii.

„Plăţile pe site-urile de reduceri reprezintă între 40 şi 50% în totalul tranzacţiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzacţiile pentru ceilalţi clienţi ai noştri, precum Vodafone, Okazii, eMag”, a adăugat Eram.

În acest an, Netopia Sistem va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzacţii online cu cardul, respectiv 40% din piaţă. Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzacţii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

Totodată, compania procesează mai mult de 90% din totalul plăţilor online înregistrate pe site-urile de reduceri, în 2011 prognozând intermedieri prin serviciul mobilPay de peste 750.000 de tranzacţii pe aceste platforme.

În primele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPay peste 400.000 de tranzacţii, în timp ce valoarea tranzacţiilor a depăşit suma de opt milioane de euro, iar valoarea medie a unei tranzacţii în această perioadă s-a ridicat la 20 de euro. De asemenea, de la începutul anului se observă şi o creştere de 50% a valorii medii a unei tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro în luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfârşitul lunii aprilie.

„Este posibil ca valoarea medie a tranzacţiilor să crească până la sfărşitul anului, pe măsură ce comercianţii vor începe să promoveze oferte de valori mai ridicate. În acelasi timp, numărul românilor care îşi vor folosi prima dată cardul pentru achiziţii online va continuă să crească, sub impulsul promoţiilor extrem de tentante ale acestor site-uri”, a mai spus reprezentantul Netopia.

Netopia Sistem, înfiinţată în 2003, activează pe piaţa din România în domeniul comunicării prin sms şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 50 de milioane de sms-uri livrate în 2010 şi relaţii contractuale cu toţi operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deţine 60% din piaţa locală de servicii de comunicare şi marketing mobil. Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă de 80% în 2010. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails