Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va fi vândută la bucată


Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) va fi vândută la bucată, după cum anunţă oficiali din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citaţi de postul de televiziune The Money Channel.

Astfel, activele societăţii vor fi vândute bucată cu bucată pentru a acoperi măcar o parte din datoriile pe care SNIF le înregistrează, dintre care 90 de milioane de lei sunt la bugetul de stat.

„Această societate probabil va intra într-o procedură de lichidare judiciară cerută de proprietar, de statul român, prin Agenţia Domeniilor Statului (ADS), şi asta este şi propunerea mea, urmând ca bunurile să intre iarăşi în circuitul economic prin vânzare”, a declarat pentru Money Channel secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Tanczos Barna.

Reprezentanţii sindicatelor se declară surprinşi de decizia Ministerului Agriculturii şi afirmă că autorităţile doresc, de fapt, decapitalizarea companiei. Totodată, sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare contestă decizia ministerului şi avertizează că, prin această măsură, peste 500 de salariaţi îşi vor pierde locul de muncă.

Aflată în administrare specială până la sfârşitul lunii martie, compania deţinută în proporţie de 100% de stat are un capital social de 147 milioane lei şi datorii de peste 120 milioane lei. SNIF a intrat pentru a şasea oară în administrare specială, în ultimii zece ani.

SNIF are un capital social de 147 milioane lei, datorii totale de 120 milioane lei şi 550 de angajaţi. Obiectul principal de activitate al SNIF îl reprezintă construcţiile hidrotehnice.

SNIF oferă servicii de întreţinere, reparare şi exploatarea, după caz, a lucrărilor de irigaţii, desecări-drenaje, combaterea eroziunii solului, îndiguiri şi baraje, inclusiv apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice aflate în administrarea ANIF RA. Societatea produce şi materiale, echipamente, confecţii şi recondiţionează piese de schimb necesare în activitatea de îmbunătăţiri funciare.

Sursa: NewsIn