Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Standard & Poor’s a scăzut ratingul Greciei, cu impact negativ asupra bonităţii a patru bănci

A- A A+
Standard & Poor’s a scăzut ratingul Greciei, cu impact negativ asupra bonităţii a patru bănci

Standard & Poor’s a scăzut luni ratingul Greciei la „B/C” de la „BB-/B” şi a apreciat că această retrogradare ar putea avea un impact negativ asupra bonităţii a patru bănci elene, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare.

Cele patru bănci evaluate de Standard & Poor’s sunt National Bank of Greece S.A, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank A.E şi Piraeus Bank S.A, care au filiale şi în România.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni că subsidiarele băncilor greceşti din România sunt bine capitalizate, sunt lichide şi  bine supravegheate de BNR şi, totodată, că nu crede că există vreun motiv ca populaţia României să aibă vreo îngrijorare în privinţa acestui lucru.

Franks a răspuns, în cadrul unei conferinţe de presă, la o întrebare cu privire la posibilitatea ca restructurarea datoriei greceşti să afecteze băncile elene prezente şi la noi pe piaţă.

„Nu dorim vreun zvon în piaţă. Subsidiarele băncilor greceşti din România sunt bine capitalizate, sunt lichide şi sunt bine supravegheate de BNR. Nu cred că există vreun motiv ca populaţia României să aibă vreo îngrijorare cu privire la acest lucru”, a spus Franks.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails