Ştefan Dimitriu, candidat la Primăria Cluj-Napoca


Liderul UNPR Cluj a fost lansat în cursă de toţi cei trei preşedinţi ai noului său partid. 12 ani consilier local, Dimitriu ar putea fi candidatul cu cea mai mare vechime în administraţie. Liberalul Marius Nicoară, primul clujean care şi-a anunţat candidatura la Primărie în 2012, şi-a aflat ieri primul adversar, unul de calibru: Ştefan Dimitriu. Cele două nume grele, alăturate, probabil, lui Sorin Apostu, anunţă una dintre cele mai echilibrate lupte pentru Primăria Clujului de după 1989. Dimitriu a fost ales ieri preşedinte al UNPR Cluj.

“Noi i-am propus domnului Dimitriu, iar dânsul a acceptat, să câştige în 2012 Primăria Clujului”, a anunţat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, după care preşedintele de onoare al aceleiaşi formaţiuni, Cristian Diaconescu, s-a transformat în animator, solicitând aplauze pentru “candidatul nostru la Primărie, Ştefan Dimitriu”. Toate acestea s-au întâmplat la prima conferinţă judeţeană a UNPR, care şi-a validat prima conducere statutară. Candidat unic, Dimitriu şi-a legitimizat funcţia – interimară până acum – de preşedinte al organizaţiei judeţene, fiind ales în unanimitate. Cu aceeaşi ocazie, UNPR-iştii şi-au anunţat şi candidatul la preşedinţie pentru 2014, în persoana lui Cristian Diaconescu. La conferinţa judeţeană a UNPR a participat şi al treilea preşedinte al partidului, cel executiv, Marian Sârbu, precum şi vicepreşedinţii Vasile Soporan şi Şerban Mihăilescu. Dimitriu s-a lăudat cu cei 500 de membri pe care a reuşit să-i acumuleze deja în judeţ şi şi-a stabilit primul target electoral. “Încercăm ca rezultatele pe care le vom obţine să nu coboare sub 10%”, a promis el.

După ce Oprea şi-a prezentat pe larg traseul de la ministru PSD la şef al UNPR, a explicat asistenţei cum “UNPR a stabilizat ţara sprijinind guvernul” şi a povestit cum a învăţat de la Sârbu cât de important este “dialogul social cu toate categoriile sociale, dar în primul rând cu sindicatele”. Ceilalţi doi preşedinţi au încercat să explice de ce UNPR nu poate contribui la dărâmarea Guvernului Boc. “Aruncarea în aer a guvernului ar însemna aruncarea în aer a singurului acord care mai ţine România în echilibru, acordul cu FMI, fără de care într-o lună sau două nu s-ar mai putea plăti salariile şi pensiile”, a explicat Diaconescu, în vreme ce Sârbu a vânturat pericolul “vidului de putere timp de trei luni”. Noua structură de conducere a UNPR Cluj conţine multe nume cunoscute de foşti PSD-işti sau lideri PIN: Ucu Faur, prim-vicepreşedinte, Dorin Apahidean şi Gabriela Ciot, vicepreşedinţi, Petru Poantă şi Vasile Soporan, membri ai Biroului Permanent şi Silviu Corpodean, secretar. Candidat cu greutate

Cu trei mandate de consilier local în spate, Ştefan Dimitriu ar putea fi candidatul cu cea mai mare experienţă în administraţia municipiului, depăşind chiar şi cei opt ani pe care îi va acumula în primărie Sorin Apostu, posibilul candidat PDL. Administrator al firmei Napoca Construct, Dimitriu este preşedintele Camerei de Comerţ. În ciuda faptului că, în ultimul său mandat, a fost liderul grupului PSD din Consiliul Local şi cel mai aprig adversar al majorităţii PNL-PD, la ultimele alegeri Dimitriu a fost pus de partid pe locul şapte, neeligibil. În martie anul acesta, Dimitriu părăsea partidul în care cea mai înaltă funcţie ocupată fusese cea de preşedinte al organizaţiei municipale. La scurt timp, a fost anunţat lider interimar al organizaţiei judeţene a UNPR.

Sursa: Ziua de Cluj