Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Studiu GfK: Românii sunt mai optimişti privind situaţia lor finaciară

A- A A+
Studiu GfK: Românii sunt mai optimişti privind situaţia lor finaciară

Compania de cercetare a pieţei GfK România a anunţat, marţi, că un studiu realizat de companie arată că anul 2012 aduce semne timide, dar încurajatoare de restabilire a optimismului, românii considerând că situaţia lor financiară şi perspectivele actuale sunt puţin mai bune decât în urmă cu un an. Astfel, dacă în luna februarie 2011, 68% dintre români considerau că situaţia financiară a familiei lor era mai rea decât acum un an, în februarie 2012 procentul celor care o duc mai greu din punct de vedere financiar coboară la 61%. Totuşi, în privinţa situaţiei economice generale a ţării, românii rămân pesimişti.

“Se simte totuşi o uşoară îmbunătăţire – anul trecut 85% dintre ei nu credeau că economia merge bine, în vreme ce în 2012 acest procent a scăzut la 76% din populaţie” , se arată într-un comunicat al GfK România, citat de www.mediafax.ro

Părerile românilor faţă de evoluţia situaţiei lor financiare în următorul an sunt împărţite – 40% cred că venitul va rămâne acelaşi, iar 37% spun că se aşteaptă ca acesta să scadă.

Informaţiile provin din Barometrul de Încredere a Consumatorului, studiu cofinanţat de Comisia Europeană şi realizat lunar de GfK România. Datele sunt reprezentative pentru populaţia României în vârstă de 15 ani şi peste, eşantionul fiind de 1.000 de persoane intervievate în fiecare lună.

Related Posts with Thumbnails