Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2014 – Regiunea Nord Vest

A- A A+

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca (OTIMMC), în parteneriat cu Asociaţia „Produs de Cluj”, vă invită la deschiderea oficială a „Târgului Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2014 – Regiunea Nord Vest”, eveniment care va avea loc miercuri, 8 octombrie 2014, ora 12:00, în parcarea supermarketului „Cora” din cartierul clujean „Grigorescu” B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 124, Cluj-Napoca.

Organizat în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor 2014, la acest târg sunt invitate să participe persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, reprezentanţi ai IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale, dar şi în domeniul artei populare şi a artizanatului. De asemenea, pot participa asociaţiile profesionale sau fundaţiile care au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi a artizanatului.

Alături de aceştia, în cadrul târgului vor participa peste 30 de producători locali care vor expune preparate tradiţionale din carne de porc, lavandă, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate, precum şi prăjituri de casă, brânzeturi ecologice provenite din gospodăriile producătorilor clujeni, celebrul ulei presat la rece, etc. Pentru cei mici, pe lângă dulciurile de casă, turtă dulce, ciocolată şi prăjituri, va fi amenajat un parc de distracţii, activităţi de sculptură în fructe şi legume, precum şi un spectacol de teatru de păpuşi. Nu în ultimul rând, vizitatorii târgului se vor putea delecta cu spectacole de muzică populară tradiţională în care vor evolua interpreţi şi ansambluri cunoscute din judeţ.

„Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2014” este parte a Programului Naţional Multianual pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi a Artizanatului, obiectivul general al acestuia fiind stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din Romania, întărirea micilor meşteşugari şi artizani care-şi desfăşoară activitatea individual sau organizat, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, respectiv promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Sursa: OTIMMC

Related Posts with Thumbnails