Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Toncescu (CSA): Investitori mari vor să intre pe piaţa românească de asigurări

A- A A+
Toncescu (CSA): Investitori mari vor să intre pe piaţa românească de asigurări

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat miercuri că mai mulţi investitori mari vor să intre pe piaţa românească de asigurări, atraşi de potenţialul mare de creştere în viitor.

„Am semnale că sunt şi alţi investitori interesaţi să intre pe piaţa de asigurări din România, investitori mari, din Europa şi nu numai”, a menţionat Toncescu.

În 2010, grupul francez de asigurări Axa a achiziţionat Omniasig Asigurări de Viaţă şi tot anul trecut Ergo Asigurări de Viaţă şi-a lansat operaţiunile pe piaţa din România.

„România reprezintă un interes deosebit pe sectorul asigurărilor, iar potenţialul este suficient pentru alte societăţi mari”, a mai spus Toncescu.

La finalul lui 2010, cele 43 de societăţi de asigurare autorizate aveau un capital social total de 4,175 miliarde lei, din care capitalul străin reprezenta 88,56%, respectiv 3,69 miliarde lei.

Preşedintele CSA a menţionat că investitorii din Franţa au o cotă de 29% din capitalul social, aceştia fiind urmaţi de cei din Austria cu 24,6%, Olanda cu 14,2% şi Marea Britanie cu 4,6%.

Piaţa asigurărilor din România a scăzut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei. Astfel, piaţa de asigurări generale a scăzut în 2010 cu 7,5%, la 6,69 miliarde lei faţă de 2009, în timp ce piaţa de asigurări de viaţă a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails