Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

TOPUL FIRMELOR JUDETENE 2014- Cuvantul Presedintelui Camerei de Comert si Industrie Cluj, ing. Stefan DIMITRIU

A- A A+

Doamnelor și Domnilor, am onoarea de a vă ura bun venit la cea de-a XXI – a ediţie a “GALEI TOPULUI FIRMELOR CLUJENE”.

Îl salut cu respect pe domnul prefect Gheorghe Ioan Vușcan, pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, pe doamna Aurelia Cristea,  Ministru Delegat pentru Dialog Social şi alţi distinşi oaspeţi.

Topul firmelor clujene este un barometru al realităţii  economice, o dovadă a felului în care construim şi dezvoltăm competitivitatea. Judeţul Cluj reprezintă un pol de creştere economică şi financiară a României, fapt care se reflectă şi prin cele 1.053 de societăţi comerciale clasate pe primele 3 locuri, selecţionate din 38.081 de firme în funcţiune din judeţ.

Cele mai multe firme premiate se situează în domeniul industriei, un număr de 342 de societăţi, urmat de cei din domeniul serviciilor cu un număr de 322 societăţi, domeniul comerţului şi al turismului cu un număr de 197 de societăţi premiate, cercetare – dezvoltare 83 societăţi, construcţii 66 societăţi şi agricultura cu 43 societăţi.

Clasamentul topului se bazează pe realizările firmelor în anul 2013, an în care Camera de Comerţ şi Industrie Cluj a vizat prin acţiunile întreprinse crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării tuturor celor aproape 47.000 de agenţi economici activi, (societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate) inclusiv celor 7.147 companii cu capital străin din judeţul Cluj.  În timp ce cifra de afaceri din industrie la nivel naţional a crescut cu 4,7 % (anul 2013 faţă de anul 2012), la nivelul judeţului Cluj acest procent este de 14,5 %. Premisele revenirii economice se leagă de atragerea în continuare a investiţiilor străine şi autohtone, care să creeze noi locuri de muncă şi să dinamizeze comunitatea de afaceri locală.

Rezultatele economice clujene din prima jumatate a anului 2014 prefigurează trendul anului anterior, cele mai mari creşteri regăsindu-se în producţia industrială, cifra de afaceri şi export.

Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, prin acţiunile sale sprijină în continuare mediul de afaceri clujean vizând dezvoltarea economiei corelate cu cerinţele economiei de piaţă.

Vă mulţumesc şi sunt onorat că aţi răspuns invitaţiei noastre de a sărbători împreună “Premierea celor mai bune firme”, eveniment desfăşurat  în acest  an în cadrul prestigiosului „Festival International de Carte Transilvania”, recunoscându-se astfel rolul dinamic şi catalizator al Camerei de Comerţ şi Industrie în viaţa economico-socială  a Clujului.

Clujul a promovat  totdeauna legalitatea şi valorile morale, şi n-a fost înfrânt niciodată, reuşind să-şi gestioneze o viată economică, socială şi culturală corectă.

În continuare vă doresc mult succes în activităţile întreprinse, putere de muncă şi vă invit  să urmăriţi discursurile şi festivitatea de premiere.

Related Posts with Thumbnails