Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Tradeville a iniţiat procedura de admitere la tranzacţionare a E.ON,Bayer şi Deutsche Telekom la BVB

A- A A+
Tradeville a iniţiat procedura de admitere la tranzacţionare a E.ON,Bayer şi Deutsche Telekom la BVB

SSIF Tradeville a iniţiat procedurile pentru admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare “CAN” – BVB a companiilor germane E.ON, Bayer şi Deutsche Telekom, a anunţat luni compania.

„Decizia Tradeville de a aduce acţiuni ale unor companii importante pe plan internaţional a fost luată ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clienţilor, de a tranzacţiona într-o modalitate mai facilă titluri listate pe cele mai importante burse internaţionale. Tradeville va activa în calitate de market maker pentru aceşti trei emitenţi în vederea  asigurării condiţiilor de lichiditate”, a declarat directorul general al Tradeville, Mihaela Biciu.

Prima etapă a procesului de admitere la tranzacţionare a constat în înregistrarea acţiunilor celor trei companii în sistemele RoClear şi de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel încât investitorii să poată beneficia de dividendele acordate de cele trei companii. Investitorii vor putea tranzacţiona acţiunile E.ON, Bayer şi  Deutsche Telekom în cel mai scurt timp posibil, după finalizarea formalităţilor procedurale.

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilităţi la nivel global, cu o capitalizare de piaţă de peste 40 de miliarde de euro şi cu afaceri de aproximativ 100 miliarde de euro pe an. Operaţiunile companiei sunt administrate la nivel central de  unitatea E.ON AG din Dusseldorf Germania care planifică strategia companiei, coordonează afacerile la nivel global şi asigură finanţarea. Operaţiunile sunt împărţite în cinci unităţi globale, în funcţie de specificul activităţii, astfel: energie convenţională, energie regenerabilă, construcţii şi tehnologie, gaze naturale şi trading.

Bayer AG este în prezent organizată ca o companie tip „holding” cu operaţiuni diversificate în domeniul chimiei, deşi şi-a construit reputaţia în domeniul farmaceutic cu produse ce au rămas puncte de referinţă, precum aspirina.

Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central în Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicaţii. Compania este prezentă în aproximativ 50 de ţări şi operează prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate şi asociaţii în participaţiune.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails