Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Trichet (BCE): Semnalele de risc arată culoarea roşie, criza datoriilor ameninţă băncile

A- A A+
Trichet (BCE): Semnalele de risc arată culoarea roşie, criza datoriilor ameninţă băncile

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat că semnalale de risc pentru stabilitatea financiară din zona euro arată culoarea „roşie”, din cauza crizei datoriilor, ce ameninţă să infecteze băncile, relatează Bloomberg.

„Eu aş spune că da, semnalele de risc sunt roşii”, a precizat Trichet, după o întâlnire a Consiliului European de Risc Sistemic (ESRB), care  avut loc la Frankfurt. „Mesajul Consiliului este că legătura dintre problema datoriilor şi bănci reprezintă cea mai serioasă ameninţare asupra stabilităţii financiare a Uniunii Europene”, a mai spus preşedintele BCE.

Trichet, care prezidează ESRB, a făcut aceste remarci în contextul întâlnirii liderilor europeni, de la Bruxelles, care vor discuta modalităţile de a împiedica falimentul Greciei, precum şi condiţiile pentru acordarea unui al doilea ajutor financiar acestei ţări.

Uniunea Europeană încearcă să evite repetarea crizei financiare care a urmat prăbuşirii, în 2008, a băncii americane Lehman Brothers, determinând guvernele europene să aloce mai mult de 5.000 de miliarde de dolari pentru a susţine sistemul bancar.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails