Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

UE va acorda un împrumut de opt milioane euro pentru fermierii şi micii întreprinzători din România

A- A A+
UE va acorda un împrumut de opt milioane euro pentru fermierii şi micii întreprinzători din România

Uniunea Europeană anunţă semnarea unui acord de împrumut de opt milioane de euro cu Patria Credit, instituţie nebancară de microfinanţare din România, în cadrul Instrumentului European de Microfinanţare Progress.

Înţelegerea prevede acordarea de împrumuturi de până la 25.000 de euro pentru peste 2.000 de microîntreprinderi din România. Este cel de-al cincilea acord şi cel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European de Microfinanţare Progress (Microfinanţarea Progress), arată Comisia Europeană într-un comunicat.

Mulţi mici întreprinzători şi producători agricoli, în special din zonele rurale şi oraşele mici ale României, au dificultăţi în obţinerea de credite din partea instituţiilor bancare tradiţionale. Microfinanţarea Progress dispune de un buget de 200 milioane de euro din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii, potrivit Comisiei Europene.

Instrumentul de microfinanţare are ca scop sprijinirea celor care au dificultăţi în obţinerea de credite, în special a microîntreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate. Printre exemplele de beneficiari, CE aminteşte femeile sau tinerii întreprinzători, antreprenorii ce aparţin grupurilor minoritare, întreprinzătorii cu dizabilităţi, dealerii individuali etc.

Microfinanţarea Progress nu oferă finanţare în mod direct microîntreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul instituţiilor ce acordă astfel de microfinanţări, cum ar fi Patria Credit din România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails