Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Valoarea acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti SA s-ar putea reduce la jumătate, la 5 lei pe acţiune

A- A A+
Valoarea acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti SA s-ar putea reduce la jumătate, la 5 lei pe acţiune

Societatea Bursa de Valori Bucureşti SA a anunţat marţi seara că pe ordinea de zi din Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, ce va avea loc pe 29 aprilie, a fost introdus un punct nou, privind reducerea valorii nominale a unei acţiuni de la zece lei la cinci lei.

„SC Bursa de Valori Bucureşti SA informează asupra faptului că în data de 12 aprilie au fost primite trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, convocată în data de 29/30 aprilie, din partea unor acţionari ai societăţii, prin care se solicită introducerea următorului punct nou: «Aprobarea diminuării capitalului social al SC Bursa de Valori Bucureşti SA prin reducerea valorii nominale a unei acţiuni de la zece lei la cinci lei şi distribuirea sumei rezultate către acţionari sub formă de dividend extraordinar»”, se arată într-un comunicat al societăţii.

Totodată, cererile acţionarilor vor fi verificate sub aspectul îndeplinirii cerinţelor de fond şi formă cerute de legislaţia romană incidenţă şi instrucţiunile din Convocatorul relevant.

„Consiliul Bursei va analiza cererile primite de societate şi va lua măsurile necesare, conform prevederilor legale. Hotărârile de completare a ordinii de zi şi convocatorul actualizat, dacă va fi cazul, vor fi comunicate pe calea unui Raport curent, în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început tranzacţionarea acţiunilor pe propria platformă în luna iunie a anului trecut. Bursa de Valori Bucureşti SA are un capital social de 76,74 milioane lei şi este listată la Categoria II, cu simbolul BVB.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails