Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Veniturile Allianz-Ţiriac din asigurările generale şi de viaţă s-au redus în T1 cu 7%,la 256 mil.lei

A- A A+
Veniturile Allianz-Ţiriac din asigurările generale şi de viaţă s-au redus în T1 cu 7%,la 256 mil.lei

Allianz-Ţiriac Asigurări a raportat în primele trei luni venituri totale din activitatea de asigurări generale şi de viaţă de 256,4 milioane lei, cu 7% mai puţin faţă de subscrierile de 277 milioane lei, venituri din prime brute, consemnate în ianuarie-martie 2010, a anunţat luni asigurătorul.

„Realizările din primul trimestru sunt în linie cu aşteptările noastre. Am înregistrat o creştere a veniturilor pentru întreg portofoliul non-auto, iar această evoluţie reduce gradul de dependenţă a rezultatelor noastre de activitatea de asigurări auto. În ceea ce priveşte profitabilitatea, vedem primele semnale de îmbunătăţire a rezultatelor operaţionale pe clasele de asigurări auto, ca urmare a întăririi politicii de subscriere prudenţială a riscurilor aferente asigurărilor Casco şi RCA”, a declarat, luni, într-un comunicat de presă, directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Rangam Bir.

Profitul înainte de impozitare, calculat în conformitate cu Standardele Internaţionale de Contabilitate (IFRS), „rămâne pe teritoriul pozitiv”, de circa trei milioane de lei, potrivit companiei de asigurări.

De asemenea, în primul trimestru valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurări generale a fost de 231,7 milioane de lei, cu aproape 9 % în scădere faţă de acelaşi interval din 2010.

„Scăderea a fost generată exclusiv de evoluţia claselor de asigurări Casco şi RCA, care împreună au contabilizat un nivel al subscrierilor de 165,2 milioane de lei în primele trei luni din 2011, cu 31 milioane lei mai puţin decât în primul trimestru al anului anterior. Influenţa asupra veniturilor a subscrierilor mai mici din activitatea de asigurări auto a fost parţial compensată de evoluţia pozitivă a portofoliului de asigurări generale non-auto. La nivelul acestuia, veniturile au înregistrat o creştere de peste 14%, de la 58,2 milioane de lei în T1 2010, la 66,5 milioane de lei în T1 2011”, se arată în comunicat.

Astfel, ponderea portofoliului non-auto în total venituri din asigurări generale a crescut la 29%, de la 23%. În ceea ce priveşte

asigurările de viaţă, primele brute subscrise au consemnat o creştere de circa 10%, de la 22,5 milioane de lei în primele trei luni din 2010, la 24,7 milioane de lei în trimestrul unu din 2011.

„Per total, rezultatele înregistrate în aceste prime trei luni ale anului ne fac să fim optimişti în ceea ce priveşte proiecţiile anuale. Ne propunem să înregistrăm, în continuare, o creştere a afacerilor de asigurări generale non-auto. În acelaşi timp, anticipăm o stabilizare a nivelului veniturilor din asigurări Casco, în condiţiile în care procesul de «curăţare» a acestui portofoliu a fost, în cea mai mare parte, finalizat. Vrem, de asemenea, să menţinem tendinţa de creştere a volumului de asigurări de viaţă. RCA rămâne singura clasă de asigurări în legătură cu a cărei viitoare evoluţie în cadrul portofoliului nostru evităm să facem prognoze, în condiţiile în care discutăm despre o linie de business extrem de volatilă, unde preţul este decisiv în cadrul deciziei de cumpărare. Chiar dacă vom continua să fim activi şi pe segmentul de asigurări RCA obligatorie, o vom face cu respectarea strictă a principiilor prudenţiale de subscriere”, a mai spus directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Rangam Bir.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails