Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Veniturile persoanele fizice nerezidente vor fi impozitate în primul an de rezidenţă

A- A A+
Veniturile persoanele fizice nerezidente vor fi impozitate în primul an de rezidenţă

Veniturile persoanele fizice nerezidente vor fi impozitate începând cu anul calendaristic în care au primit rezidenţa, eliminându-se perioada prevăzută iniţial de trei ani de neimpozitare, iar aceştia vor beneficia de aceleaşi deduceri ca şi persoanele fizice române, potrivit unui proiect al MFP.

Astfel, Guvernul are în vedere eliminarea perioadei de 3 ani după care persoana fizică nerezidentă devenită rezidentă în România este supusă impozitării pentru veniturile obţinute din orice sursă, atât din România cât şi din afara României, potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

„Aceste venituri urmează a fi supuse impunerii începând cu anul calendaristic următor celui în care persoana fizică a obţinut rezidenţa în România, concomitent cu acordarea aceloraşi drepturi de deducere de care beneficiază o persoană fizică română”, se precizează în document.

În prezent, persoana fizică nerezidentă care îndeplineşte condiţiile de rezidenţă în România timp de trei ani consecutiv este obligată la plata impozitului pe veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României începând cu al patrulea an  fiscal.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails