Vizita Ambasadorului Republicii Kazahstan în România la CCI Cluj


Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, domnul Ștefan Florea Dimitriu, a avut deosebita plăcere de a primi astăzi, 04 februarie 2020, vizita E.S. domnul Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.
Delegația kazahă prezentă la sediul CCI Cluj a fost însoțită de domnul Ștefan Gadola, Consulul onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca.
Întâlnirea a prilejuit reafirmarea interesului pentru continuarea colaborării economice între cele două state prin facilitarea investițiilor românești în Kazahstan și încurajarea investițiilor kazahe în România. Domnul Ambasador a menționat un interes deosebit din partea statului pe care îl reprezintă pentru dezvoltarea industriei producătoare de mobilă, industriei producătoare de confecții și imbracaminte, precum și industriei producătoare de sticla, aceste tipuri de produse fiind solicitate intens pe piața kazahă. Firmele românești care doresc să exporte sau chiar să producă în Kazahstan produse din MDF, diverse tipuri de confecții și încălțăminte și produse din sticlă sunt încurajate să o facă.
În cadrul discuțiilor domnul președinte Dimitriu a reamintit interesul pe care România, ca stat, l-a acordat în trecut țărilor foste parte a URSS și activitatea susținută de export pe care firmele românești o desfășurau în relația cu aceste țări, menționând utilitatea și importanța revenirii la aceste practici, care au asigurat ani de-a rândul o piață de desfacere semnificativă pentru producătorii români. Un exemplu demn de urmat in acest sens îl dă chiar Germania, stat european, clasat al 3-lea in topul principalilor exportatori în Republica Kazahstan, după Rusia și China.