Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vizita Ambasadorului Republicii Turcia

A- A A+

Vizita Ambasadorului Republicii Turcia, dl. Osman Koray Ertas in Romania, cu participarea

Ministrului Economiei, Comertului si Turismului, dl. Mihai Tudose

3 martie: Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Mihai Daraban, a primit astazi vizita ES dl. Osman Koray Ertas, ambasadorul Republicii Turcia in Romania. La aceasta intrevedere a participat si Ministrul Economiei, Comertului si Turismului, dl. Mihai Tudose, si Secretarul de Stat, dl. Florin Vodita.

De asemenea, ES dl. Osman Koray Ertas a fost insotit de o delegatie compusa din reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale turce si asociatiilor de afaceri, interesate de dezvoltarea relatiilor economice si comerciale bilaterale. Din delegatia turca a facut parte dl. Ömer Süsli, reprezentant al Consiliului de Relatii Economice Externe al Turciei (DEIK) in Romania, dl. Ahmet Dastas, Coordonator pentru Romania al Agentiei pentru Cooperare si Coordonare a Republicii Turcia (TIKA), dl. Murat Demiray, Vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TİAD), si dl. Güven Güngör, Secretar General al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TİAD).

Subiectul principal al dialogului romano-turc l-a constituit extinderea pe noi directii a relatiilor bilaterale.

Presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a vorbit despre parteneriatele pe care CCIR le are cu organizatiile mediului de afaceri din Turcia, subliniind ca cele doua tari au o lunga traditie de succes in valorificarea potentialului si a oportunitatilor de piata.

Ministrul Economiei, dl. Mihai Tudose, a apreciat initiativele CCIR de promovare a exporturilor romanesti si de atragere a investitiilor straine, manifestandu-si sustinerea pentru proiectele mediului de afaceri roman care pot atrage fonduri din partea DEIK sau TIKA.

E.S. Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, dl. Osman Koray Ertas, a prezentat rolul si atributiile Agentiei pentru Cooperare si Coordonare a Republicii Turcia (TIKA) si a mentionat ca pe agenda de prioritati a acestei organizatii guvernamentale se afla investitiile in proiecte de dezvoltare si de infrastructura din Romania, cu impact pozitiv si consistent asupra mediului socio-economic din tara noastra.

„CCIR va continua colaborarea excelenta cu Ministerul Economiei, Comertului si Turismului si va acorda intregul sprijin pentru stimularea investitiilor turce in Romania si va sprijini proiectele de interes comun care pot contribui la dezvoltarea bazei logistice si de transport in plan national si regional”, a spus dl. Daraban.

In acest context, domnul Mihai Daraban a asigurat Ministrul Economiei, Comertului si Turismului si delegatia turca de intreaga disponibilitate a CCIR pentru a coopera in proiecte comune cu organizatiile guvernamentale si asociatiile de afaceri din Republica Turcia.

Informatii de background

La 30 iunie 2014 erau inregistrate in Romania 13.707 societati comerciale cu capital turc, in timp ce investitiile totale ale firmelor turcesti depasesc suma de 4 miliarde Euro.

Principalele domenii pentru investitiile turcesti sunt sectorul financiar-bancar, industria alimentara, electronica, textila, fabricarea de rulmenti, centre comerciale, hoteluri, constructii rezidentiale si cladiri pentru birouri.

Biroul Comunicare Publica, Departamentul Relatii cu Membri

tel. 0213191885, fax: 0213190156, e-mail: drm@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails