Vizita Excelenta Sale, Doamna Sofia Grammata, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Elene la București la Camera de Comerț și Industrie Cluj


Vizita Excelenta Sale, Doamna Sofia Grammata, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Elene la București la Camera de Comerț și Industrie Cluj

Pe data de 24 octombrie 2023, ing. Ștefan-Florea Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, a primit vizita Excelenței Sale, Doamna Sophia Grammata, Ambasador al Republicii Elene în România, și a Domnului Pantelis Giannoulis, șeful Biroului pentru Afaceri Economice și Comerciale  din cadrul aceleiași ambasade.

Întrevederea a avut ca scop analizarea relațiilor economice actuale între cele două țări și, mai ales, studierea posibilitățile concrete de a extinde colaborarea în special prin atragerea de investiții mai numeroase în regiunea Clujului și în Transilvania în general. Domeniile identificate ca prioritare au fost cel al energiei, al alimentației, al infrastructurii, și al turismului, toate cu un potențial importat de dezvoltare în viitorul apropiat și pe termen lung, domenii în care, de altfel, există deja o cooperare pe care se poate construi mai departe.

În urma discuțiilor, s-a convenit asupra continuării relației prin schimburi de informații concrete cu privire la oportunitățile existente în județul Cluj pentru oamenii de afaceri și investitorii din Republica Elenă, respectiv România.

De asemenea, cu această ocazie, Excelența Sa a transmis domnului  ing. Ștefan-Florea Dimitriu invitația de a-și relua activitatea de Consul onorific al Republicii Elene, funcție pe care a deținut-o până în anul 2014.  Răspunsul la această invitație urmează să fie comunicat în cel mai scurt timp.

Întâlnirea a suscitat un interes deosebit pentru oportunități viitoare de cooperare bilaterală în urma căreia, Excelența Sa, Doamna. Sophia Grammata, Ambasador al Republicii Elene în România a scris un mesaj de mulțumire  în Cartea de onoare al Camerei de Comert si Industrie Cluj.