Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vizita Excelentei Sale, Ambasadorul Japoniei in Romania, la CCI Cluj

A- A A+

In dupa-amiaza zilei de 05 august 2021, Excelenta Sa, Domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei in Romania, insotit de domnul Kentaro MORITA, consilier economic, au vizitat Camera de Comert si Industrie Cluj, fiind primiti de Presedintele institutiei, domnul ing. Stefan Florea Dimitriu. Delegatiei prezente la Camera i s-a alaturat domnul conferentiar dr. Ioan-Alin Nistor, colaborator apropiat al instituiei, bun cunoscator si admirator al culturii japoneze.

Manifestandu-si bucuria de a se afla la Cluj-Napoca, Excelenta Sa a marturisit ca, desi si-a inceput mandatul in Romania cu aproximativ 7 luni in urma, pandemia l-a obligat sa ramana cantonat in capitala, aceasta fiind prima vizita a domniei sale in teritoriu. Insa alegerea destinatiei nu a fost una intamplatoare, in judetul Cluj fiind active firme importante cu aport de capital japonez sau detinute de grupuri de afaceri japoneze.

Avand in vedere ca anul acesta, România și Japonia sărbătoresc 100 de ani de relații diplomatice, Excelenta Sa considera ca acesta este un moment perfect pentru a pune bazele unui nou parteneriat strategic care sa faciliteze cresterea numarului de firme japoneze care opereaza in Romania.

La aceasta opinie a subscris fara rezerve domnul Dimitriu, considerand ca aplicarea tehnologiei japoneze va avea ca rezultat implementarea in Romania a unor proiecte noi, de anvergura, in cele mai diverse domenii precum IT, automotive, energie si sanatate.

In incheierea intrevederii, in ajunul comemorarii a 76 de ani de la atacul nuclear asupra orasului Hiroshima, gazda a oferit oaspetilor japonezi omagiile sale pentru victimele regretabilului eveniment.

Related Posts with Thumbnails