Vizita Excelenței Sale, Domnul E.S.MD.Daud Ali, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotențial al Republicii Populare Bangladesh în România, Bulgaria, Moldova și Macedonia de Nord la Camera de Comerț și Industrie Cluj


În cursul zilei de miercuri, 14 februarie 2024, Președintele Camerei de Comert și Industrie Cluj, ing. Ștefan-Florea Dimitriu, a primit vizita Excelenței Sale, Domnul E.S.MD.Daud Ali, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotențial al Republicii Populare Bangladesh în România, Bulgaria, Moldova și Macedonia de Nord la Camera de Comerț și Industrie Cluj

Excelența Sa, Domnul Ambasador aflat la a treia sa vizită în România, a menționat că foarte mulți cetățeni din Bangladesh lucrează în străinătate.

Domnul Președinte Ing.Ștefan-Florea Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj a vorbit despre investițiile majore din zona Clujului, aflate în stadiul de proiect și care vor fi realizate în următorii cinci ani, ar putea beneficia de forța de muncă din Bangladesh.

Ministerul Afacerilor Externe atât din Bangladesh cât și cel din România au avut un rol esențial în facilitarea relațiilor dintre cele două țări, astfel s-a încheiat un acord prin care, începând de anul trecut, studenți din Bangladesh pot obține burse de studiu în România. Anul acesta de exemplu s-au acordat cinci astfel de burse.

Domnul Ambasador s-a arătat deschis în privința intermedierii colaborării directe dintre producătorii locali din Bangladesh și companiile clujene, întrucât Bangladesh este al doilea exportator mondial de articole de îmbrăcăminte. De asemenea, a evidențiat că este posibilă asigurarea forței de muncă calificate în diverse domenii: construcții, confecții și curierat. O ofertă foarte mare a prezentat Domnul Ambasador pentru sectorul calificat al surorilor medicale vorbitoare de limba engleză.

Excelența Sa, Domnul Ambasador a consemnat un mesaj de mulțumire în Cartea de onoare al Camerei de Comert si Industrie Cluj.