Vizita oficială Ambasadorului Statului Israel în România, Domnul E.S.Reuven Azar pentru a avea o întalnire de lucru cu Domnul Președinte Ing.Ștefan-Florea Dimitriu


În cadrul vizitei sale la Cluj-Napoca, Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, s-a întâlnit pe 31 ianuarie 2023 cu domnul ing.Ștefan-Florea Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industria a Județului Cluj.

La întrevedere, s-a discutat pe marginea solidelor relații tradiționale dintre Israel și România, despre stadiul actual în materie de cooperare economică și, mai ales, despre următorii pași de urmat pentru întărirea colaborării. Există deja investiții israeliene importante în România, interesul turiștii israelieni pentru țara noastră este în creștere, iar direcțiile unor noi colaborări se conturează tot mai bine.

În viitorul apropiat, se are în vedere o intensificare a relațiilor în sectoare precum: IT-ul – prin punerea în legătura a profesioniștilor din cele două state, turismul – prin crearea unor pachete mai atractive pentru israelienii care vin în România, cultura, apa, energiile regenerabile, construcțiile imobiliare. Foarte important, se dorește o mai intensă cooperare în sectorul tehnicii și echipamentelor medicale, domeniu în care Israelul ocupă o poziție de vârf.