Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Volumul lucrărilor de construcţie a scăzut în UE, în ianuarie. România a înregistrat creşteri de 14,9%

A- A A+
Volumul lucrărilor de construcţie a scăzut în UE, în ianuarie. România a înregistrat creşteri de 14,9%

România se situează pe locul doi în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în ianuarie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, în condiţiile în care în Uniunea Europeană (UE) lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 1%, iar în zona euro – de 1,4%, arată datele prezentate luni de Oficiul european de Statistică (Eurostat). Totuşi, la nivelul Clujului,  în luna ianuarie 2012 s-au eliberat 45 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 41 autorizaţii mai puţin faţă de luna ianuarie 2011, potrivit Direcţiei Regionale de Statistică a judeţului Cluj.

Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în nouă state membre şi a crescut în şase ţări membre. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Slovenia (minus 19,7%), Portugalia (minus 11,9%) şi Spania (minus 11,5%), iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Polonia (34,2%), România (14,9%) şi Suedia (7,3%).
În ianuarie 2012, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii realizate în UE a înregistrat un declin de 4,1%, iar în zona euro – de 0,8%. În luna decembrie anului trecut s-a înregistrat o scădere de 3,8% în UE şi de 1,9% în zona euro, informează www.agerpres.ro.

Related Posts with Thumbnails