Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Webinar „Politici pentru Economie Circulară în Regiunea Balcanică”, 17 Noiembrie 2021

A- A A+

Webinar „Politici pentru Economie Circulară în Regiunea Balcanică”, 17 Noiembrie 2021

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș vă invită să participați la Webinarul “Politici pentru Economie Circulară în Regiunea Balcanică”, ce va avea loc în mediul online, în data de 17 Noiembrie cu începere de la ora 11.00.

Participarea la eveniment este gratuită.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Pentru înregistrare și acces la agenda evenimentului vă rugăm să accesați următorul link: WEBINAR, November 17th – Enabling Policies for a Circular Economy in The Balkan Region | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net)

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finantat de  EIT Climate-KIC de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și partenerii de proiect: Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Scopul proiectului este de a construi un ecosistem pentru inovarea în domeniul economiei circulare pentru atenuarea efectelor nocive ale schimbărilor climatice, care  să funcționeze ca un catalizator în procesul de tranziție al sistemelor, de la experiment la implementare. Un astfel de ecosistem transnațional nu există în prezent în regiunea Balcanică, dar este solicitat de camere de comerț, ministere și de companii. Proiectul „CE Beacons” creează un spațiu (fizic), așa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate în colaborare cu experți transnaționali.

Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar este, în același timp, despre o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga noastră economie. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de politică, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor, la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor,. Axată pe „închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică pentru a trăi în limitele noastre planetare și este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu pe termen lung.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0372 185 285, e-mail: cbadulescu@cciat.ro

Persoană de contact: Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC RO

Sursa:

Rafaela Colban
Consultant Cameral
Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș
Timis Chamber of Commerce Industry and Agriculture
Piaţa Victoriei nr.3 ,Timişoara
Tel: (+40) 372 185 285
Fax: (+40) 256 706 211
Mobil: (+40) 729 435 228
rcolban@cciat.ro
www.cciat.ro
Related Posts with Thumbnails