Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Workshop despre energia regenerabilă pentru mediul de afaceri local

A- A A+
Workshop despre energia regenerabilă pentru mediul de afaceri local

Camera de Comerţ şi Industrie Cluj şi GreenE Spania organizează pe 5 martie un workshop despre beneficiile utilizării tehnologiei de gazificare a biomasei şi producerii energiei din deşeuri. În cadrul evenimentului vor fi prezentate noi oportunităţi care pot duce la câştigarea independenţei energetice. Acţiunea doreşte

să încurajeze toate personele interesate şi implicit mediul de afaceri local pentru a utiliza şi pentru a produce energie regenerabilă.

Din partea GreenE Spania, companie specializată în proiectarea, construcţia, punerea în funcţiune şi administrarea uzine de energie regenerabilă, va susţine o prezentare un specialist la nivel naţional în domeniul uzinelor de biomasă.

Folosirea tehnologiilor amintite aduce numeroase avantaje precum eliminarea deşeurilor în proporţie de 80%, lăsând doar deşeuri inerte (cenuşa), iar gazul de sinteză este transformat în energie electrică şi termică; eficienţa procesului este maximă; investiţia este minimă pe MW instalat; uzinele sunt profitabile de la 0.5 MW.

Uzinele de gazificare pot fi adaptate oricărui tip de combustibil solid organic (biomasă provenită din domeniile agricultură şi forestier, culturi energetice, lemn, carbune, deşeuri solide urbane, deşeuri solide industriale şi materiale plastice).

Totodată, la workshopul denumit „Piaţa de energie din România: uzina de producţie a energiei termice şi electrice din biomasă şi deşeuri” vor fi prezentate şi calităţile arborelui energetic cu cea mai mare creştere din lume (de 4 m pe an), Paulownia.

Evenimentul se va desfăşura la sediul Camerei, str. Horea nr.3, Cluj-Napoca, sala Clubul Oamenilor de Afaceri, va începe la ora 10, iar participarea este gratuită.

Participarea la workshop poate fi confirmată prin retransmiterea talonului de mai jos, prin fax 0364-730991 sau prin e-mail, la adresa rlucia@ccicj.ro şi luci@ccicj.ro, până la data de 01.03.2012.

Firma/Organizaţie________________________________________________  Tel__________________________

Fax ______________ E-mail _____________________Obiect de activitate____________________________

Membru al CCICJ____DA_____NU

Confirmăm participarea la prezentare a d-lui/dnei_________________________________________________

Related Posts with Thumbnails