Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

12.000 de formulare false privind redirecţionarea impozitului pe venit către o asociaţie clujeană

A- A A+
12.000 de formulare false privind redirecţionarea impozitului pe venit către o asociaţie clujeană

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş a transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş o sesizare penală, suspectând că formularele prin care au fost direcţionate sume din impozitul pe venit al unor persoane fizice către o asociaţie non-profit sunt false. Unitatea fiscală a primit la 17 mai, prin poştă, 745 de formulare tip 230, prin care persoane fizice direcţionau 2% din impozitul pe venit plătit în anul anterior, în beneficiul Asociaţiei de Îngrijire şi Ajutor la Domiciliu Elena, cu sediul în Cluj-Napoca.

Formularele au fost trimise fără tabel centralizator şi fără împuternicirea persoanelor fizice înscrise, ridicând suspiciuni în privinţa legalităţii documentelor, se arată într-un comunicat al ANAF. Reprezentanţii unităţii au identificat persoane fizice al căror nume figura în formulare, dar care care nu au optat pentru direcţionarea cotei de 2% către asociaţia respectivă, potrivit www.mediafax.ro.

ANAF a cerut date de la toate unităţile teritoriale, rezultând astfel că pentru Asociaţia Elena au fost transmise până la 21 mai circa 12.000 de formulare 230, pentru direcţionarea de sume din impozitele pe venit plătite în 2011. Acestea urmează să fie inventariate, centralizate şi verificate.

Related Posts with Thumbnails