Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

288 mil. euro pentru infrastructura de mediu din patru judeţe, finanţate din fonduri europene

A- A A+
288 mil. euro pentru infrastructura de mediu din patru judeţe, finanţate din fonduri europene

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a semnat joi, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale beneficiare, patru contracte de investiţii în infrastructura de mediu, în valoare de 288 milioane de euro, finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”.

Contractele de finanţare vizează modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botoşani, sistemul de apă/apă uzată din judeţele Buzău şi Timiş şi managementul integrat al deşeurilor în judeţul Neamţ.

Cu acest prilej, ministrul a facut apel la autorităţile locale să accelereze implementarea proiectelor şi cheltuirea fondurilor pe care le primesc.

„În momentul de faţă, România este pe locul întâi la semnarea şi aprobarea proiectelor mari de infrastructură şi putem să ne mândrim cu acest lucru. În acest moment, avem proiecte aprobate în valoare de 3,8 miliarde de euro şi proiecte semnate în valoare de 3,4 miliarde euro. Deja , din punct de vedere al agendei pe 2007-2011 ne încadrâm în previziuni, şi chiar le vom depăşi în ceea ce priveşte semnarea contractelor. Cu toate acestea, cea de-a doua fază, a implementării şi a absorbţiei fondurilor, ce intră în responsabilitatea autorităţilor locale, lasă încă de dorit. Ne preocupă ce se întâmplă în acest domeniu unde nu suntem mulţumiţi. Pentru acest lucru, fac un apel la responsabilii din autorităţile locale de a se informa, a colabora pentru a nu repeta greşelile celor care au licitat în perioada trecută şi să înceapă investiţiile cât mai repede”, a spus Borbely.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails