30 iunie, ultima zi de depunere a declaraţiei 205


Agentia Nationala de Administrare Fiscala le reaminteste contribuabililor ca termenul limita de depunere a formularului 205, „Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiar de venit“, este data de 30 iunie.

Declaratia 205 se depune de catre platitorii de venit care au avut obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa in anul 2009, aferente veniturilor din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile (altele decit cele reglementate prin art. 52 din Codul fiscal); veniturilor din dividende; din transferul titlurilor de valoare cu impunere finala; din premii si jocuri de noroc; din pensii; din activitati agricole; din onorarii din activitatea de arbitraj comercial; din veniturile primite de studenti sub forma indemnizatiilor pentru participarea la sedintele senatului universitar etc.

Impozitele declarate prin acest formular sint impozite finale si sint aferente veniturilor cu regim de retinere la sursa a impozitului, altele decit veniturile din salarii sau veniturile declarate prin formularul 205 depus pina la data de 1 martie 2010.

Pentru fiecare categorie de venit se depune cite o declaratie informativa, in format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenta elaborat de ANAF. Suportul magnetic sau optic va fi insotit de un borderou centralizator, listat pe hirtie, semnat si stampilat.

Depunerea formularului 205 dupa data de 30 iunie se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei in cazul persoanelor fizice si cu amenda intre 1.000 si 5.000 de lei in cazul persoanelor juridice.

Sursa: Monitorul de Cluj