Imnul Național al României va răsuna din turnul Primăriei- sâmbătă, 29 iulie 2017


Imnul Național al României va răsuna din turnul Primăriei- sâmbătă, 29 iulie 2017

Comunicat de presă , 28 iulie 2017

Sâmbătă, 29 iulie 2017, se sărbătorește Ziua Imnului Național. Cu această ocazie, ceasul din turnul sediului Primăriei de pe strada Petru Maior va cânta Imnul României, de patru ori în decursul zilei de mâine, fix la orele: 9.00, 12.00, 15.00 și 18.00.

Melodia ”Deșteaptă-te Române!” a fost compusă de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu. Aceasta a devenit imn de stat al României în anul 1990, iar în conformitate cu Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie a fiecărui an, a fost proclamată Ziua Imnului Național.

Manifestările organizate de Ziua Imnului Național vor începe mâine dimineață, de la ora 9.00, pe platoul clădirii Centrului de Cultură Urbană Casino (din Parcul Central).

Detaşamentul de onoare, prezent la manifestări, va fi constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, care vor interpreta alături, de instrumentiştii Muzicii Militare a comandamentului din Cluj-Napoca, Imnul Naţional al României.

 

 

Sursa:

Primaria Cluj-Napoca

Biroul Mass-Media

e-mail: mirela.ogrutan@primariaclujnapoca.ro