A 8-a editie a Expozitiei si Congresului Mondial al Camerelor de Comert


Camera de Comerţ Națională a României organizeaza delegaţia economică  în Statul Qatar, la Doha, cu ocazia Expoziției și Congresului Mondial al Camerelor de Comerț ediția a 8-a, 2013, 22-25 aprilie, în colaborare cu Camera de Comerț Internațională (ICC) și Federația Mondială a Camerelor (WCF). Gazda evenimentului este Camera de Comerț și Industrie a Statului Qatar. Pavilionul României este reprezentat la această ediție de Camera de Comerț și Industrie a României.

Evenimentul principal din cadrul Expoziției intitulat „Oportunități pentru Toți” – un forum de întâlniri bilaterale și prezentări de produse și servicii – este dedicat oamenilor de afaceri și oferă posibilitatea stabilirii de întâlniri și discuții bilaterale cu parteneri din țările Golfului și nu numai – pe baza unui program de întâlniri prestabilit –  și prezentarea,  în standul României, a produselor  și  serviciilor românești.

Domeniile de interes sunt: produse industriale, agrare, bunuri de consum, proiecte de investiții de infrastructură, construcții civile și industriale, utilaje industriale, tehnologii de vârf, energie, turism, servicii financiare, bancare,consultanță economică, învățământ și pregătire profesională, sănătate, cooperare în sectorul tehnologic.

Acest eveniment a câștigat de-a lungul timpului o reputație de invidiat întrucât este singurul forum internațional dedicat mediului de afaceri care reunește reprezentanți a peste 12.000 de Camere de Comerț din cel puțin 105 de țări,  înalți oficiali, Președinți ai unor instituții de promovare comercială, asociații profesionale, precum și conducători de companii aparținând sectorului privat din întreaga lume.

Este pentru prima dată când în Orientul Mijlociu are loc un eveniment mondial de o asemenea anvergură. Qatar National Convention Centre va servi, pe perioada Congresului, drept loc de întâlnire pentru cei aproape 2.500 de oameni de afaceri din întreaga lume.

Sunt invitaţi să participe agenţi economici români interesaţi în stabilirea de relaţii comerciale, economice şi financiare cu parteneri din țările din Golf precum şi cu reprezentanții instituţiilor financiare, bănci sau agenţii de promovare a investiţiilor și comerțului din întreaga lume.

Programul profesional al deplasării cuprinde în principal: participarea la forumurile de afaceri, discuții și vizite de lucru la parteneri din Qatar – în funcție de interes – vizitarea expozițiilor specializate, discuții cu expozanții participanți.

Cheltuielile de deplasare totale de 2690 EURO/persoană, care includ: cazare (Hotel Wyndham Grand Regency5*), transport internațional (Qatar Airlines), transferuri interne (2135 Euro/persoană) și taxa de participare la Expoziție și Forum de 555 Euro/persoană, vor fi suportate de fiecare participant. Vă vom informa în timp util asupra programului deplasării și forumului, plecarea urmând să aibă loc în 20 aprilie și întoarcerea la București în ziua de 26 aprilie.

Pentru înregistrarea participării dumneavoastră și pentru stabilirea întâlnirilor de afaceri, vă rugăm să returnați formularul anexat completat, pe fax, la Camera Națională până, cel mai târziu luni, 11 februarie 2013, nr. fax 021.311.75.12, sau pe e-mail: daniela.paul@ccir.ro,   adrian.marica@ccir.ro.

Pentru detalii suplimentare sau eventuale clarificări, vă rugăm să telefonați la 021.319 00.88 Doamna Paul Daniela, Consilier, sau Domnul Adrian Marica, Consilier, Biroul Relaţii Externe. Vizualizarea expoziţiei, a oportunităţilor oferite se poate face accesând site-ul: www.worldchamberscongress.org .