Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

A.N.A.F. a primit mandat de auditare a Organizaţiei Intra-europene a Administraţiilor Fiscale

A- A A+
A.N.A.F. a primit mandat de auditare a  Organizaţiei Intra-europene a Administraţiilor Fiscale

Adunarea generală a Organizaţiei Intra-europene a Administraţiilor Fiscale (I.O.T.A.), care s-a întrunit în data de 8 iulie 2011 la Nisa (Franţa), a atribuit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din România unul din cele două mandate de auditor intern al organizaţiei.

Obţinerea mandatului de auditor reprezintă, pe lângă recunoaşterea capacităţii profesionale a specialiştilor din instituţia noastră, şi o recunoaştere a implicării susţinute a administraţiei fiscale româneşti în activitatea organizaţiei”, a declarat domnul Sorin Blejnar, preşedintele A.N.A.F. Prezenţa la lucrări a preşedintelui A.N.A.F. a constituit un bun prilej pentru întărirea relaţiilor cu administraţiile fiscale din Europa, fiind discutate, totodată, posibilităţile de utilizare a unor noi instrumente, diminuarea costurilor de funcţionare şi dezvoltarea relaţiei administraţiei fiscale cu cotribuabilii.

Auditorul intern propus de A.N.A.F. şi mandatat de către Adunarea generală I.O.T.A. va avea responsabilităţi legate de verificarea activităţii interne a organizaţiei, a procedurilor şi a utilizării corecte a resurselor.

România este membru al I.O.T.A. din anul 1999. I.O.T.A. este o organizaţie cu 45 de administraţii fiscale membre, incluzând administraţiile din toate statele Uniunii Europene, administraţii din state europene sau ex-sovietice care nu fac parte din U.E., dar şi administraţii fiscale ale unor state din Orientul Mijlociu. Au calitatea de membru toate administraţiile fiscale ale statelor din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (Elveţia, Islanda, Norvegia precum şi Liechtenstein – începând cu acest an).

Sursa: www.anaf.ro

Related Posts with Thumbnails