Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acţionarii BCR au aprobat mărirea capitalului social, dar nu şi listarea băncii la BVB

A- A A+
Acţionarii BCR au aprobat mărirea capitalului social, dar nu şi listarea băncii la BVB

Acţionarii BCR, întruniţi luni în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), au aprobat majorarea capitalului social de la 1.085.636.488 lei până la maximum 1.704.186.275 lei, prin creşterea numărului de acţiuni de la 10.856.364.880 până la cel mult 17.041.862.750 acţiuni.

Majorarea ar urma să se realizeze în urma emiterii unui număr de maximum 6.185.497.870 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, se arată într-un comunicat.

AGEA a mai aprobat mecanismul de subscriere pentru acţiunile nou emise de BCR SA. Noile acţiuni vor fi oferite spre subscriere tuturor acţionarilor la BCR la un preţ de subscriere de 0,1 lei / acţiune.

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă îşi pot exercita dreptul de preferinţă la subscrierea acţiunilor nou emise în perioada cuprinsă între 14 noiembrie 2011 (data la care a avut loc AGEA) şi data la care va expira o lună de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României – partea a IV-a. Dreptul de preferinţă este determinat în mod proporţional cu cota deţinută de fiecare acţionar în capitalul social al BCR SA la data respectivă.

De asemenea, AGEA a aprobat plata în întregime în numerar sau prin transfer bancar a preţului acţiunilor nou emise la data subscrierii.

În conformitate cu aprobarea AGEA, oricare şi toate acţiunile care nu au fost subscrise vor fi anulate, iar capitalul social al BCR va fi majorat doar cu valoarea acţiunilor subscrise şi vărsate in mod valabil.

AGEA nu a aprobat iniţierea demersurilor legale pentru listarea acţiunilor BCR la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails