Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acţionarii FP au aprobat distribuirea unui dividend de 0,0816 lei/acţiune

A- A A+
Acţionarii FP au aprobat distribuirea unui dividend de 0,0816 lei/acţiune

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat luni distribuirea dividendelor pe anii 2008 şi 2009, cu o valoare brută de 0,0816 lei/acţiune, în timp ce valoarea netă se ridică la 0,068 lei/acţiune, plata urmând a se face începând din 11 octombrie.

De asemenea, Deloitte Audit SRL a fost aleasă ca să auditeze situaţiile financiare ale Fondului. Onorariul cerut de Deloitte este de 341.000 lei. Acţionarii FP au avut de ales între Deloitte Audit SRL şi Expert Cont Piatra Neamţ, care a cerut un onorariu mai mic.

Acţionarii Fondului Proprietatea au mai ales luni, cu 98% din voturi, membrii Comitetului Reprezentanţilor Fondului, care vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 9.000 de lei.

Cei cinci membri aleşi sunt Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Monica Maurer, consilierul fostului ministru al economiei Adriean Videanu, Sorin Mândruţescu, şeful Oracle România, Corin Trandafir, avocatul familiei Malaxa şi Cristian Busu fostul director economic al Fondului Proprietatea .

Tot luni, acţionarii FP au aprobat numirea Franklin Templeton ca administrator al Fondului, cu 99,97% din voturi şi tranzacţionarea acţiunilor FP la Bursa de Valori Bucureşti şi pe alte pieţe internaţionale, cu 99,9% din voturi, precum şi modificarea actului constitutiv.

Totodată, a fost decisă, cu 99,58% din voturi, răscumpărarea a aproape 10% din acţiunile Fondului, cu preţuri între 0,2-1,5 lei pe acţiune.

Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Fondul are participaţii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Statul a promis, la crearea Fondului, că va lista FP în cel mai scurt timp la bursa din Bucureşti şi pe o piaţă internaţională, ceea ce ar fi permis acţionarilor să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi, însă termenul de listare a fost mereu amânat.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.cotidianul.ro

Related Posts with Thumbnails