Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acţiunile grupului german Daimler vor fi tranzacţionate pe sistemul alternativ al BVB

A- A A+
Acţiunile grupului german Daimler vor fi tranzacţionate pe sistemul alternativ al BVB

Acţiunile grupului german Daimler, producătorul Mercedes Benz, vor fi tranzacţionate, de marţi, pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat vineri bursa.

Consiliul Bursei a aprobat vineri introducerea acţiunilor emise de Daimler AG la tranzacţionare, în premieră în Europa de Est, în cadrul unui Sistem Alternativ de Tranzacţionare, la secţiunea pentru valori mobiliare admise la tranzacţionare şi pe o piaţă reglementată.

Prima zi de tranzacţionare va fi 23 noiembrie, iar tranzacţiile se vor realiza în lei. Banca Comercială Română SA va avea calitatea de market maker pentru acţiunile Daimler AG. Acestea vor putea fi tranzacţionate de 30 de participanţi la sistemul de tranzacţionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie.

Acţiunile Daimler AG sunt admise la tranzacţionare la Deutsche Boerse şi Boerse Stuttgart, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligaţie de raportare periodică şi continuă.

„Bursa de Valori Bucureşti reuşeşte, în premieră, la 15 ani de la prima tranzacţie să ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzacţionare, Arena, la acţiunile unui emitent străin de renume internaţional, fără ca acesta să fie listat la BVB. Este un nou pas în alinierea BVB cu pieţele dezvoltate. Sunt încrezător că alături de produsele structurate lansate în luna iulie, noul segment al Bursei va oferi noi oportunităţi de tranzacţionare pentru investitori.

BVB va continua să dezvolte infrastructura tehnologică proprie care să permită conectarea pieţei de capital din România la sistemele bursiere europene”, a declarat preşedintele BVB, Stere Farmache.

Sursa: NewsIn

Foto: www.magazinutil.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails