Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acţiunile Volkbank România au fost transferate către un vehicul creat special, VBI Beteiligungs GmbH

A- A A+
Acţiunile Volkbank România au fost transferate către un vehicul creat special, VBI Beteiligungs GmbH

Acţiunile Volkbank România, deţinute anterior de Volksbank Internaţional, au fost transferate către VBI Beteiligungs GmbH, un vehicul creat special în acest sens, cu o structură identică a acţionariatului, se arată într-un comunicat de presă.

Transferul participaţiilor a avut loc pe 21 octombrie, odată cu înregistrarea noii structuri a acţionariatului în Registrul Acţionarilor. Transferul a fost aprobat în prealabil de autorităţile de supraveghere din Austria şi România.

“Schimbarea la nivelul acţionariatului nu afectează în niciun fel operaţiunile băncii. Volksbank România îşi va derula activitatea în aceleaşi condiţii ca şi până acum”, a declarat preşedintele Volksbank România, Johann Lurf.

VBI Beteiligungs GmbH are aceeaşi structură a acţionariatului ca Volksbank International: Österreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (OVAG) este acţionarul majoritar, cu o participaţie de 51%, iar băncile cooperative DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi Banque Populaire Caisse d’Epargne (BPCE) din Franţia deţin câte 24,5 % din VBI Beteiligungs GmbH.

Noua structură a acţionariatului Volksbank România este: VBI Beteiligungs GmbH (99,34%), EM.RO Popolare (0,33%), Banca Popolare di Vicenza (0,33%).

În septembrie 2011, Sberbank a anunţat semnarea unui acord cu acţionarii Volksbank International pentru preluarea a 100% din Volksbank International. Volksbank Romania nu a făcut obiectul tranzacţiei. În acord cu majoritatea acţionarilor, s-a decis ca Volksbank România să fie repoziţionată pe piaţa locală.

Volksbank International, entitatea sub care se derulau operaţiunile internaţionale ale grupul financiar OVAG, ajunsese în 2010, la o reţea de 547 de unităţi bancare operate de filialele din 9 state Central şi Est-Europene, cu active totale de 13,7 miliarde de euro.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 140 de unităţi. Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare, ca bancă universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companii, cât şi clienţilor persoane fizice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails