Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Activele fondurilor de pensii private ar putea creşte. Au ajuns la 1,25% din PIB în 2011

A- A A+
Activele fondurilor de pensii private ar putea creşte. Au ajuns la 1,25% din PIB în 2011

Activele fondurilor de pensii private (obligatorii si facultative) ar putea ajunge la 1,66% din produsul intern brut (PIB) la finalul anului 2012, potrivit unei analize a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Valoarea activelor totale administrate în sistemul pensiilor private a ajuns la 6,857 miliarde de lei la finale anului trecut, astfel că ponderea activelor din PIB înregistra o valoare de 1,25% la sfârşit de an.

„Pentru previzionarea ponderii pe care o vor deţine la finalul lui 2012 activele totale în PIB, s-a pornit de la premiza conform căreia valoarea contribuţiilor brute se va păstra şi în primul trimestru din 2012, după care, din luna martie va creşte contribuţia brută de la 3% la 3,5%. S-a luat în calcul şi un randament investiţional cu un scenariu neutru din punct de vedere al optimismului din pieţele financiare (acţiunile vor creşte cu un procent cuprins intre 0-5%, randamentul titlurilor de stat emise de România va fi de 7-7,5%, etc), iar pentru finalul anului 2012 a reieşit că ponderea activelor totale în PIB este preconizată să ajungă la 1,66%”, se arată în analiza CSSPP, citată de www.dailybusiness.ro

Related Posts with Thumbnails