Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Admiterea la tranzacţionare la BVB a companiilor din portofoliul FP, până în decembrie 2012

A- A A+
Admiterea la tranzacţionare la BVB a companiilor din portofoliul FP, până în decembrie 2012

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat miercuri Legea prin care termenul până la care se impune finalizarea procedurilor de admitere la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti a companiilor din portofoliul „Fondul Proprietatea” este de 31 decembrie 2012.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea termenului în scopul finalizării procedurilor de admitere la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de  Bursa de Valori Bucureşti – S.A. a acţiunilor societăţilor/companiilor naţionale la care Fondul Proprietatea S.A. deţine pachete de acţiuni, proceduri demarate deja de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi a măsurilor pentru pregătirea şi derularea ofertelor publice secundare de vânzare de acţiuni.

În urma trecerii prin Legislativ, actul normativ trimis spre promulgare a modificat termenul propus iniţial de 31 decembrie 2012, termen până la care trebuie să se finalizare admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţilor/companiilor naţionale şi a fixat un nou termen de 31 decembrie 2014.

Preşedintele României a cerut reexaminarea legii, considerând oportun finalizarea în cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti a companiilor din portofoliul „Fondul Proprietatea” în care statul român este acţionar majoritar.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a reexaminat Legea şi în şedinţa din 7 septembrie a respins obiecţiunile din cererea de reexaminare, menţinând termenul de 31 decembrie 2014.

Camera Deputaţilor a admis însă solicitările cererii de reexaminare şi a redus termenul la 31 decembrie 2012, aşa cum solicitase iniţial Guvernul, asttfel că acesta devine termenul limită până la care statul trebuie să privatizeze prin Bursă pachete de cel puţin 5% din acţiunile companiilor care alcătuiesc portofoliul Fondului Proprietatea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails