Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ajustarea preţului la energie, amânată până în 2017

A- A A+
Ajustarea preţului la energie, amânată până în 2017

Perioada în care se va efectua liberalizarea treptată a preţurilor la energie pentru populaţie  a fost prelungită cu doi ani, urmând să aibă loc în perioada 2013-2017. Pentru consumatorii industriali, tarifele reglementate vor fi eliminate treptat până la sfârşitul anului 2013, potrivit declaraţiei şefului misiunii Comisiei Europene în România, Istvan Szekely.

Oficialul a adăugat că piaţa trebuie să decidă preţul, iar instituţiile financiare internaţionale vor încuraja guvernul spre această ţintă, însă modificările trebuie să fie graduale, transparente şi previzibile.

„Trebuie să ne asigurăm că afacerile vor avea timp suficient să se ajusteze la schimbări. Am încurajat guvernul să aibă o strategie clară, pentru a permite companiilor să-şi ajusteze strategiile”, a afirmat Szekely, informează www.mediafax.ro.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffery Franks, a declarat că procesul de ajustare a tarifelor la electricitate pentru consumatorii non-casnici va începe în lunile următoare. Franks a mai spus că în acest moment preţurile la energie sunt sub nivelul european, iar pentru investiţiile din sectorul energetic e nevoie de preţuri mai mari.

Related Posts with Thumbnails