Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ajutor de la guvern pentru investiţiile Bosch şi De’Longhi

A- A A+
Ajutor de la guvern pentru investiţiile Bosch şi De’Longhi

Grupul Bosch va investi la Cluj 77 de milioane de euro şi va  concesiona, în judeţul Cluj, un spaţiu de producţie de 215.000 metri în parcul industrial Tetarom III, pentru care a depus Planul Urbanistic de Detaliu la Consiliul Judeţean. Valoarea totală a noilor investiţii Bosch şi a producătorului italian de electrocasnice De’Longhi ar putea ajunge la peste 100 milioane de euro.

Aceste invesţii vor compensa plecarea Nokia de la Jucu, care a produs un şoc asupra economiei locale, în condiţiile în care compania filandeză a plătit în perioada 2008-2010 impozit pe profit către statul român de aproximativ 19 milioane de euro.

Guvernul intenţionează să sprijine venirea celor două companii la Cluj şi va acorda în acest sens un ajutor de stat. Reprezentanţii Bosch şi De’Longhi s-au întâlnit cu premierul Emil Boc, care a declarat că se bucură că multinaţionala germană s-a decis să extindă investiţia din România şi la Cluj, mai ales în contextul încetării activităţii Nokia.

Potrivit Ziua de Cluj, în urma negocierilor, cele două grupuri ar putea beneficia din partea guvernului de o serie de facilităţi legislative în domeniul exportului şi importului de marfă. Delegaţia Bosch a fost condusă de Günther Gauß, vicepreşedinte executiv al diviziei Automotive Electronics.

De’Longhi intenţionează să angajeze între 600 şi 1000 de persoane la fabrica din Jucu, cumpărată de la Nokia. Compania italiană doreşte să înceapă producţia de electrocasnice din acest an. Concernul german Bosc, care deţine două fabrici la Blaj, de producţie şi ansamblare, ar urma să angajeze la Cluj 300 de persoane în perioada următoare.

Totodată, se vehiculează şi venirea în parcurile Tetarom a constructorului indian de automobile Tata Motors, cu care Consiliul Judeţean se află în negocieri. Compania se află pe locul 4 în lume la producţia de camioane

Related Posts with Thumbnails