Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Alcatel-Lucent a primit o ofertă de 1,5 miliarde dolari de la Permira pentru achiziţionarea Genesys

A- A A+
Alcatel-Lucent a primit o ofertă de 1,5 miliarde dolari de la Permira pentru achiziţionarea Genesys

Grupul francez Alcatel-Lucent a anunţat miercuri că a primit o ofertă în valoare de 1,5 miliarde dolari de la Permira pentru achiziţionarea diviziei sale Genesys.

„Tranzacţia urmează să se încheie până la sfârşitul anului 2011 sau la începutul anului viitor sub rezerva acordului din partea CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States) şi procedurilor de aprobare şi consultare prealabilă necesare în majoritatea ţărilor. Preţul de achiziţie propus se ridică la 1,5 miliarde de dolari pe baza unei situaţii « debt-free/cash-free » (situaţia societăţii fiind fără datorii şi fără lichidităţi), sumă ce va fi plătită în numerar”, se arată într-un comunicat al Alcatel-Lucent.

Genesys este lider mondial în domeniul programelor software pentru servicii clienţi şi pentru soluţii specifice call-center-urilor destinate unei clientele entreprise. Această ramură a activităţii a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 500 milioane de dolari în 2010. Tranzacţia în discuţie implică şi transferul a aproximativ 1.800 de salariaţi, echipa de management, precum şi structura existentă în vederea asigurării continuităţii activităţilor şi al relaţiilor cu clienţii şi alte părţi implicate.

Alcatel-Lucent va păstra totodată divizia Entreprise, pentru a continua să-şi consolideze activităţile de transformare a reţelelor şi al aplicaţiilor inovatoare pentru furnizorii de servicii, sectoarele de activitate strategice şi companii.

„Am finalizat acum procesul de analiză al opţiunilor strategice pe care le-am avut în vedere în ceea ce priveşte activităţile noastre Genesys şi Enterprise. Propunerea care ne-a fost făcută de Permira ar putea permite Genesys, care este deja rentabilă, să se dezvolte şi mai mult. În ceea ce priveşte activitatea noastră Entreprise, am convenit că cea mai bună alegere este să păstrăm activitatea Entreprise şi să o consolidăm. Am ales să maximizăm legăturile naturale care există între clienţii noştri din companii şi operatorii de telefonie şi să folosim într-o manieră proactivă forţa şi dinamica activităţii noastre Entreprise în domeniul comunicaţiilor unificate şi al integrării pe reţele a datelor”, a declarat directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen.

Alcatel-Lucent este lider în comunicaţiile în bandă largă fixă şi mobilă, în serviciile IP şi optice şi pionier în aplicaţii şi servicii. Laboratoarele Bell fac parte din Alcatel-Lucent şi sunt centre de cercetare şi inovaţie din industria comunicaţiilor. Alcatel-Lucent are operaţiuni în peste 130 ţări. În 2010, Alcatel-Lucent a obţinut un venit de 16 miliarde de euro, compania este înregistrată în Franţa, iar sediul social se află la Paris.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails