Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Alico: Piaţa de asigurări de viaţă nu trebuie deblocată cu produse care să înlocuiască depozitele

A- A A+
Alico: Piaţa de asigurări de viaţă nu trebuie deblocată cu produse care să înlocuiască depozitele

Directorul general Alico Asigurări, Theodor Alexandrescu, a declarat joi că piaţa asigurărilor de viaţă din România nu trebuie deblocată generând produse cu o durată de o lună, care să înlocuiască depozitele, în condiţiile în care nivelul creditării a scăzut simţitor.

„Cred ca noi nu trebuie sa urmăm greşelile din alte ţări. Odată cu facilităţile fiscale, mulţi asigurători au scos produse de asigurare pe teremen scurt, cu durată de o lună,  produse garantate o lună care practic înlocuiau depozitele şi datorită facilităţilor fiscale primeai o dobândă mai mare”, a menţionat Alexandrescu.

Şeful Alico a răspuns întrebat fiind cum poate fi deblocată piaţa de asigurări de viaţă, în condiţiile în care nivelul creditării a scăzut simţitor, acesta fiind unul dintre motoarele de vânzare de asigurări de viaţă.

Theodor Alexandrescu a mai menţionat că Polonia a crescut foarte mult acest tip de produse. „Eu cred că atât organismul de reglementare, cât şi piaţa nu trebuie să permită astfel de greşeli. Unităţile bancare pot fi un motor de deblocare a pieţei româneşti de asigurări, dar e nevoie de o deblocare reală. Nu trebuie să facem o asigurare doar pentru a muta avantajele fiscale, aşa cum s-a mai întâmplat prin anii 2000, când se plăteau salarii prin asigurări de viaţă. Când Ministerul Finanţelor a înţeles mai bine, a oprit robinetul”, a mai spus Alexandrescu.

Şeful Alico Asigurări consideră că deblocarea pieţei se poate face prin puterea de distribuţie. „Sunt banci sau au mii de sucursale, au mii de puncte de contact şi milioane de clienţi, iar o parte dintre aceşti oameni cu siguranţă au nevoie de asigurare”, a mai spus Alexandrescu, referindu-se la vânzările de poliţe prin bănci”.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails