Alţi 400 de angajaţi Mechel, aproape de concediere. Un contract cu CFR le-ar putea salva locurile de muncă


Peste 400 de angajaţi ai Combinatului Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi, în lunile august şi septembrie, din cauza lipsei comenzilor, aceştia urmând să primească trei salarii compensatorii.

Liderul de sindicat din cadrul Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, marţi, că sindicaliştii au cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar au primit termen pentru prima înfăţişare abia în luna noiembrie.

„În luna iunie au plecat în şomaj primii 308 angajaţi de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, după ce acţionariatul rus a decis disponibilizarea colectivă a unui număr de 799 de persane pe fondul lipsei de comenzi. Începând cu 20 august vor fi trimişi în şomaj alţi 250 de angajaţi, iar din 5 septembrie alţi 188. Toţi cei disponibilizaţi primesc câte trei salarii compensatorii. Noi am cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar s-a stabilit luna noiembrie ca termen pentru prima înfăţişare. Până atunci vor fi plecat toţi”, a spus Pascu, citat de Mediafax.

O soluţie de ultim moment pentru salvarea locurilor de muncă ar putea fi negocierea unui contract cu CFR, prin care Mechel să furnizeze material companiei de stat la un preţ foarte bun. Conducerea combinatului ar urma să se întâlnească cu reprezentanţii CFR.

„La Mechel Câmpia Turzii se lucrează în regim de avarie. Au mai rămas cam o mie de angajaţi”, a completat liderul de sindicat.