Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ambasadorul Marii Britanii: Prioritatea României este creşterea competitivităţii

A- A A+
Ambasadorul Marii Britanii: Prioritatea României este creşterea competitivităţii

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, crede că provocarea cea mai importantă pentru România, în prezent, nu este austeritatea sau creşterea economiei, ci competitivitatea, iar funcţionarea sistemului judiciar şi lupta anticorupţie sunt elemente importante legate de competitivitate

Acesta a precizat că România e pe locul 77 în indexul de competitivitate realizat de World Economic Forum. Diplomatul a adăugat că acest index arată că „funcţionarea sistemului justiţiei şi lupta cu corupţia şi eficienţa administraţiei publice sunt elementele cele mai importante legate de competitivitatea României. „Deci, pentru a ridica competitivitatea, eu cred că aceste reforme din administraţia publică, lupta cu coflictul de interese şi reforma sistemului judiciar sunt foarte importante pentru o economie de succes”, a susţinut ambasadorul Marii Britanii, citat de www.mediafax.ro.

Ambasadorul a participat la lansarea proiectului „Servicii publice eficiente prin simplificarea procedurii de completare, arhivare şi analiză a documentelor în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate şi facilitarea accesului electronic la informaţii de interes public”. Despre acestă inţiativă, Martin Harris opinează că va ajuta la îmbunătăţirea procedurilor de analiză a declaraţiilor de avere şi interese.

Related Posts with Thumbnails