Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF – 25.06.2013 – termen de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale

A- A A+
ANAF – 25.06.2013 – termen de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergatoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale ( scadenţa fiind pentru luna iunie data de 25.06.2013) D.G.F.P. a jud. Cluj, recomandă contribuabililor urmatoarele:

– Utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor.

– Contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale, având în vedere şi faptul că data de 24.06.2013 este declarată zi liberă conform Codului Muncii.

De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare.

Reamintim agenţiilor economici că, în situaţia în care vor înregistra obligaţii fiscale restante la data de 30.06.2013, vor fi publicaţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice – conform Legii nr. 161/2003 cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele fizice care realizează venituri din activitati independente şi alte venituri, îşi vor achita contribuţiile sociale obligatorii la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora îşi au domiciliul. D.G.F.P. Cluj reaminteşte că plata contribuţiilor sociale obligatorii precum şi a celorlalte impozite, contribuţii, taxe sau alte venituri către bugetul general consolidat poate fi efectuată, de către persoanele fizice, fără perceperea de comisioane bancare în contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la următoarele bănci, ai căror clienţi trebuie sa fie persoanele fizice:

– C.E.C. Bank SA

– B.C.R. SA

– Banca Comerciala Feroviara

– Romanian Internaţional Bank

– Libra Internet Bank.

Related Posts with Thumbnails