Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF: Depunerea declaratiilor fiscale pe noile versiuni de soft

A- A A+
ANAF: Depunerea declaratiilor fiscale pe noile versiuni de soft
Incepand cu data de 4 ianuarie 2012, pentru perioada de raportare incepand cu decembrie 2011, declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 va putea fi depusa doar la ghiseu, pe suport hartie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor.

Informatii detaliate se pot obtine la:

  • birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice;
  • telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la numarul 031 40 39 160;
  • accesand pagina de Internet, www.anaf.ro.

Sursa: ANAF

Related Posts with Thumbnails