Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF: Obligaţiile suplimentare la buget au crescut cu 51% în primele opt luni, la 1,6 miliarde euro

A- A A+
ANAF: Obligaţiile suplimentare la buget au crescut cu 51% în primele opt luni, la 1,6 miliarde euro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a realizat în primele opt luni 224.547 inspecţii şi controale financiar-fiscale, fiind stabilite obligaţii suplimentare la bugetul general consolidat de 1,6 miliarde euro, în creştere cu 51% comparativ cu perioada similară din 2009.

De asemenea, au fost aplicate110.550 amenzi, a căror valoare însumează 69 milioane euro, cu 29% mai mare faţă de valoarea aplicată în perioada corespunzătoare a anului 2009.

În urma acţiunilor de control, efectuate prin Inspecţia Fiscală, Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, s-a dispus suspendarea activităţii pentru nerespectarea prevederilor legale în cazul a 6.302 de societăţi, numărul acestora crescând cu 77% comparativ cu 2009.

“Intensificarea controalelor şi efectuarea acestora având la bază analiza de risc au condus la o creştere semnificativă a obligaţiilor suplimentare stabilite de către organele fiscale în primele opt luni ale acestui an. Acest ritm susţinut al activităţii de control a ANAF. va continua, în vederea combaterii evaziunii fiscale, pe parcursul întregului an prin toate structurile: Inspecţia fiscală, Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor”, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.umbluliber.com

Related Posts with Thumbnails