Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF oferă peste 2 milioane lei pentru pachete software de securitate

A- A A+
ANAF oferă peste 2 milioane lei pentru pachete software de securitate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să achiziţioneze pachete software de securitate pentru care alocă 2,062 milioane lei, fără TVA, în urma unei licitaţii restrânse accelerate, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul e-licitatie.ro.

„Prezenta achiziţie trebuie urgent finalizată (atribuire şi derulare contract) pentru ca ANAF să poată preveni ameninţările la siguranţa datelor şi a sistemelor de calcul proprii în contextul îndeplinirii obligaţiilor privind transmiterea la distanţă, prin mijloace electronice în special a Declaraţiei Unice 112 (…). Declaraţiile 112 sunt depuse numai în format electronic începând cu data de 1 iulie 2011. Menţionam că ţintele principale pentru furtul de informaţii o reprezintă sistemele de calcul, calculatoare fixe şi mobile, serverele şi zona centrală de stocare a informaţiilor”, se menţionează în ‘Nota justificativă privind accelerarea procedurii’.

ANAF precizează că lipsa finanţării de la bugetul de stat „este o problemă crucială” cu care se confruntă. „Autoritatea contractantă a reuşit cu dificultăţi enorme să aloce resurse financiare, din fonduri proprii constituite conform prevederilor OG nr. 92/2003 – Codul de procedură fiscală, pentru investiţiile indispensabile şi urgenţe în infrastructura IT, astfel încât să îşi poată îndeplini obligaţiile care derivă din actele normative emise recent în domeniul fiscal”, se arată în document.

Potrivit ANAF, din cauza blocajelor existente în ceea ce priveşte lansarea proiectelor de investiţii în infrastructura centrului de date al instituţiei, până la 1 august 2011 nu au existat fonduri pentru finanţarea acestui proiect. „La această dată, în pofida blocajele existente, a fost identificată, repartizată şi aprobată de către ordonatorul principal de credite finanţarea pentru acest proiect”, se mai precizează în document.

Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare este de două  luni de la data atribuirii. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 septembrie 2011, ora 10:00.

Totodată, garanţia de participare este de 40.000 lei, iar garanţia de bună execuţie se ridică la 5% din valoarea fără TVA a contractului.

Operatorul economic trebuie să facă dovada, printre altele, că a realizat o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de minimum 550.000 euro sau proporţional de la înfiinţare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails