Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF rambursează TVA în noiembrie în valoare de 954,68 milioane lei

A- A A+
ANAF rambursează TVA în noiembrie în valoare de 954,68 milioane lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată, acestea totalizând 954,68 milioane lei la 1 noiembrie, potrivit unui comunicat emis duminică de agenţie.

În selecţia lunii noiembrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 1 octombrie 2010.

Potrivit ANAF, deconturi cu compensare şi restituire totalizează 771,8 milioane lei, din care se compensează suma de 70,5 milioane lei şi se restituie suma de 701,3 milioane lei, în vreme ce deconturile cu compensare integrală sunt în valoare de 178,8 milioane lei. Totodată, deconturile cu compensare parţială sunt în valoare de 4,08 milioane lei, iar suma de 100,7 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 701,3 milioane lei, plata efectivă a fost programată în trei tranşe: prima în data de 8 noiembrie (139 milioane lei), a doua în 24 noiembrie (211,6 milioane lei) şi a treia în 29 noiembrie (350,7 milioane lei).

„Rambursarea TVA va continua în ritm accelerat, astfel încât până la sfârşitul acestui an să lichidăm soldul deconturilor cu termen de soluţionare depăşit. De la preluarea mandatului, am reuşit să diminuăm cu 63% valoarea rambursărilor restante”, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails