Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Analiştii financiar-bancari estimează că rata anuală a inflaţiei s-a accentuat la 7,7% în august

A- A A+
Analiştii financiar-bancari estimează că rata anuală a inflaţiei s-a accentuat la 7,7% în august

Membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) estimează, în medie, că rata anuală a inflaţiei din august 2010 a fost de 7,7% şi se aşteaptă ca aceasta să se accentueze la 7,9% la finalul anului, potrivit unui comunicat emis miercuri de asociaţie.

„Conform opiniilor exprimate de către membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) în cadrul unui sondaj intern, rata lunară a inflaţiei din august 2010 a fost probabil de 0,4% (estimările variază între 0,2 % şi 0,9%), iar cea anuală de 7,7% (estimările variază între 7% şi 8,3%)”, se arată în comunicat.

Pentru finele anului 2010, estimarea membrilor AAFBR plasează rata anuală a inflaţiei la 7,9% (estimările variază între 6,6% şi 8,5%).

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 50 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Sursa: NewsIn

Foto: http://inflatie.ro

Related Posts with Thumbnails